Kmínový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet 1 lžička cukr krupice 250 g hladká mouka 320 ml vlažná voda 1,5 lžíce mletý kmín 1,5 lžička sušené droždí 250 g chlebová žitná mouka 1 lžíce slunečnicová semínka slunečnicová semínka
Postup Kmínový chléb
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouky, sůl, kmín, slunečnicová semínka, přilijeme ocet, olej a ve vlažné vodě rozmíchané droždí a cukr. Vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout
Troubu předehřejeme na 200°C
Vykynutým kmínovým těstem naplníme formu na chléb nebo vytvarujeme bochník. Ten potřeme vodou a ozdobíme semínky slunečnice. Kmínový chléb pečeme a na mřížce necháme vychladnout
Kmínový chléb samozřejmě lze upéct v domácí pekárně. Tam je postup opačný, nejdříve všechny tekutiny, potom mouky, sůl, kmín, cukr a droždí. Program klasik a semínka po zvukovém signálu.