Kmínový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
1 lžička cukr krupice
250 g hladká mouka
320 ml vlažná voda
1,5 lžíce mletý kmín
1,5 lžička sušené droždí
250 g chlebová žitná mouka
1 lžíce slunečnicová semínka
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouky, sůl, kmín, slunečnicová semínka, přilijeme ocet, olej a ve vlažné vodě rozmíchané droždí a cukr. Vše zpracujeme do těsta, které necháme na teplém místě vykynout

  2. Troubu předehřejeme na 200°C

  3. Vykynutým kmínovým těstem naplníme formu na chléb nebo vytvarujeme bochník. Ten potřeme vodou a ozdobíme semínky slunečnice. Kmínový chléb pečeme a na mřížce necháme vychladnout

  4. Kmínový chléb samozřejmě lze upéct v domácí pekárně. Tam je postup opačný, nejdříve všechny tekutiny, potom mouky, sůl, kmín, cukr a droždí. Program klasik a semínka po zvukovém signálu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!