Šťavnatá kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks kachna
podle chuti
8 stroužků česnek
sůl
4 lžíce ocet
kmín
1 ks feferonka
zázvor
cukr moučka
mletý pepř
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a naporcujeme. Oloupaný česnek rozetřeme a feferonku nadrobno nasekáme. Přidáme ocet a všechno ostatní koření rozmícháme. Touto směsí potřeme kousky kachny a necháme je několik hodin uležet.

  2. Potom tyto kousky masa dáme na rozpálený olej a osolíme. Kachnu podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Těsně před koncem vmícháme do šťávy cukr a kachnu necháme dopéct v troubě.

  3. Šťavnatou kachnu podáváme s čerstvým pečivem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!