Šťavnatá fašírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
0.2 l smetana
0.3 ks citron
1 lžíce hladká mouka
1 sardelová pasta
2-3 ks sterilované okurky
70 g uzená slanina
2 ks vejce natvrdo
500 g míchané mleté maso
2-4 plátky šunka nebo šunkový salám
1 ks namočená žemle
podle chuti
sůl
vegeta
petrželová nať
mletý černý pepř
na potření
hořčice
podle potřeby
1-2 lžíce sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si 2 vejce natvrdo a odložíme stranou. Namočíme housku, vymačkáme a rozdrobíme ji do mletého masa, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, petrželovou nať, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.

  2. Masovou směs vyklopíme na desku a vytvarujeme do velkého obdélníku. Ten potřeme hořčicí, posypeme na kostičky pokrájenou slaninou, poskládáme pásky okurek, na osminky nakrájená vajíčka a plátky šunky. Obloženou sekanou svineme, dáme do vymazaného pekáčku a mokrýma rukama uhladíme. Vložíme do trouby, krátce opečeme a přilijeme trochu vody. Vytvořenou šťávou maso během pečení poléváme.

  3. Upečenou fašírku vyndáme z pekáče, šťávu vydusíme až na tuk, posypeme moukou a krátce opražíme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a sardelovou pastu (asi 5 cm dlouhý kousek). Zalijeme smetanou a povaříme. Omáčku dochutíme vegetou.

  4. Šťavnatou fašírku nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu si můžeme vybrat mezi rýží, těstovinami, brambory nebo jinou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!