Šťáva s rajských jablíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 lžíce ocet
10 kg rajče
3 ks feferonka
1 lžíce mletý pepř
1 lžička nakládané feferonky v soli

Postup přípravy receptu

  1. 10 kg rajčat (nejlépe z vlastní zahrádky) dáme vařit s trochou vody stejně jako na kečup a se třemi kusy feferonky (pro děti vynecháme). Až se rozvaří, přepasírujeme je přes hrubší síto a přidáme další ingredience. Množství ingrediencí je orientační - každý podle své chuti. Pepř použijeme nejlépe čerstvě namletý, sůl, ocet a feferonky mleté v soli. Pořádně promícháme.

  2. Rajčatovou směs plníme do skleniček přiměřené velikosti a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Když okořeníme přiměřeně, nemá šťáva z rajských jablíček chybu.

  3. 2 dl denně je údajně výborné proti vzniku rakoviny zažívacího traktu. Nevím, co je na tom pravdy, ale já to piji proto, že mně to chutná. Pro nás starší ročníky je dobré šťávu z rajských jablíček kombinovat s vodkou nebo ginem v poměru 3 díly šťávy a 1 díl ginu nebo vodky.

  4. Šťávu z rajských jablíček podáváme vždy dobře vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!