Staročeský tvarohový mazanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 vejce
1 citron
1 prášek do pečiva
250 g moučkový cukr
1 vanilkový cukr
500 g hladká mouka
160 g rostlinný tuk
250 g netučný tvaroh
60 g hrozinky
60 g kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. 150 g rostlinného tuku utřeme s 200 g moučkového cukru, přidáme vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, vmícháme hrozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánek, který pečeme na vymazaném plechu při 160°C asi 20 minut a dalších 30 minut při 180°C.

  2. Ještě horký mazanec potřeme zbylým tukem a silně pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem. Po úplném vychladnutí zabalíme mazanec do potravinářské fólie a necháme dva dny uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!