Staročeský perník s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
50 g mandle
400 g med
400 g polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
na ozdobu
50 g mandle
50 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Med necháme rozehřát ve vodní lázni, přidáme máslo a za stálého míchání také rozkvedlané žloutky.

  2. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme tekutou směs a dobře promícháme. Nakonec lehce vmísíme ušlehaný bílkový sníh a nasekané mandle.

  3. Těsto na staročeský perník vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, povrch hustě posypeme ořechovo-mandlovou směsí a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perník pečeme asi 35 minut.

  4. Staročeský perník s mandlemi skvěle chutná nejen ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!