Kaldoun s kachním masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
3 lžíce mouka
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
muškátový oříšek
citronová šťáva
150 g široké nudle
800 - 1000 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
cayenský pepř
500 g kachní droby a kosti
300 g vařené kachní maso

Postup přípravy receptu

  1. Z kachních drobů a kostí, koření, celeru, mrkve, petržele, cibule a česneku si připravíme drůbeží vývar. Zeleninu před použitím samozřejmě očistíme. Hotový vývar scedíme a droby i zeleninu nakrájíme na kousky. Zbytky vařeného nebo pečeného kachního masa také nakrájíme na kousky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, zakapeme olejem a odložíme stranou

  2. Z jíšky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou postupně naředíme kachním vývarem. Povaříme asi 40 minut. Do husté polévky vložíme mrkev, nakrájené maso a droby, vše společně prohřejeme. Nakonec podle potřeby polévku dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a muškátovým oříškem

  3. Ohřáté nudle rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou, posypeme petrželkou a podáváme. Podle chuti můžeme do kaldouna s kachním masem vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek

  4. Kaldoun s kachním masem nám může nahradit i hlavní chod, polévka je hodně sytá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!