Staročeská vepřová kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-6 stroužků česnek
1-2 ks cibule
3 lžíce sádlo
1 lžíce med
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletý zázvor
1-1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve maso omyjeme a osušíme. Osolíme, potřeme česnekem a kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pak dáme opečené maso i s výpekem na plech a podlijeme horkou vodou.

  2. Kýtu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Občas maso v troubě podlijeme a otáčíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v troše vody. Vepřovou kýtu prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Staročeskou vepřovou kýtu vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  3. Staročeskou vepřovou kýtu podáváme přelitou šťávou s bramborovou kaší nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!