Staročeská sekanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 dl mléko
majoránka
1 ks cibule
200 g houska
200 g uzený bůček
200 g vepřové maso vhodné k mletí
200 g hovězí maso vhodné k mletí
2 dl vývar z uzeného bůčku

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček uvaříme do měkka.

  2. Vepřové a hovězí maso umeleme spolu s uvařeným bůčkem a vekou namočenou v mléce, cibulí i česnekem. Směs vymícháme se solí, pepřem, majoránkou, vejci a vývarem z uzeného bůčku. Dobře propracujeme, dáme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zvolna upečeme.

  3. Velmi dobrá je s vařeným bramborem a kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!