Staročeská sekanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1 dl mléko majoránka 1 ks cibule 200 g houska 200 g uzený bůček 200 g vepřové maso vhodné k mletí 200 g hovězí maso vhodné k mletí 2 dl vývar z uzeného bůčku
Postup Staročeská sekanina recept
Postup přípravy receptu
-
Uzený bůček uvaříme do měkka.
Vepřové a hovězí maso umeleme spolu s uvařeným bůčkem a vekou namočenou v mléce, cibulí i česnekem. Směs vymícháme se solí, pepřem, majoránkou, vejci a vývarem z uzeného bůčku. Dobře propracujeme, dáme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Velmi dobrá je s vařeným bramborem a kysaným zelím.