Srdíčka z perníku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
2 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce kakao
2 lžíce prášek do pečiva
250 g med
2 lžičky mletá skořice
600 g hladká mouka
0 lžiček mletý hřebíček
125 g přírodní cukr
na potření
žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, med, cukr, koření a kakao vložíme do hrnce a společně zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme hmotu vychladnout.

  2. Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí, přidáme vejce, medovou hmotu, promícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme srdíčka, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Srdíčka z perníku podáváme jako voňavé perníkové cukroví k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!