Srdíčka s rumovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
125 g máslo
20 g kakao
2 ks žloutek
45 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
160 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
poleva
3 lžíce rum
2 ks bílek
300 g cukr moučka
podle potřeby
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, másla, cukru moučka, žloutků, kakaa, vanilkového cukru a lžičky citronové kůry zpracujeme vláčné těsto a necháme v chladu alespoň 1 den uležet.

  2. Z uleželého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary podle fantazie.

  3. Cukroví pečeme asi 15 minut na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 150 °C.

  4. Vychladlá srdíčka slepujeme rybízovou marmeládou. Nakonec ozdobíme podle vlastní fantazie polevou, kterou si připravíme z cukru moučka, rumu a bílků.

  5. Srdíčka s rumovou polevou podáváme jako výborné cukroví k vánočnímu mlsání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!