Špenátový salám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2-3 lžíce máslo
3 dl mléko
1 ks citron
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
2 plátky starší chléb
800 g čerstvý špenát
100 g strouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté špenátové listy necháme okapat a jemně pokrájíme. Chleba (větší krajíce) namočíme v trošce mléka, pak ho vymačkáme a přidáme ke špenátu. Přidáme parmezán nebo jiný sýr, špetku soli, špetku pepře a 2 dobře rozšlehaná vejce. Důkladně promícháme.

  2. Směs dáme na čistou a mokrou utěrku a stočíme tak, abychom získali tvar salámu. Konce utěrky uzavřeme, ale neutahujeme, směs trochu nabude na objemu.

  3. Špenátový salám dáme vařit na 20 minut do vody.

  4. Mezitím necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku a uděláme jíšku, do které postupně vmícháme zbytek mléka. Mírně osolíme, vmícháme 1 rozšlehané vejce, citronovou šťávu a povaříme.

  5. Uvařený špenátový salám nakrájíme na plátky a před podáváním přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!