Špenát s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
2 ks cibule
2 kostky masový bujon
2 lžičky mletá sladká paprika
1 balíček špenátový protlak
podle potřeby
olej
polohrubá mouka
hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát rozmrazíme. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vodou, uděláme vývar podle vlastní preference. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. V dalším hrnci si připravíme jíšku. Olej rozpálíme, přidáme mouku a jakmile začne hnědnout, přidáme česnek a cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí a mouka zhnědne, odstavíme. Po rozmrazení špenátu jej zalijeme přecezeným vývarem z masa a přidáme kostku masoxu, asi 15 minut povaříme.

  3. Dále připravíme maso. Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme. Přidáme nakrájenou cibuli a zasypeme paprikou. Následně přidáme maso a podlijeme přecezeným vývarem a ještě přidáme masový bujon. Vaříme do odpaření vody.

  4. Špenát zahustíme připravenou jíškou a poté do něj vyklepneme 2 vejce. Pokud je pořád moc řídký, přidáme ještě další vejce.

  5. Špenát s hovězím masem podáváme s vařeným či sázeným vejcem, vařeným bramborem či knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!