Špenát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
1 ks vejce
mléko
hladká mouka
0.5 balíčku mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak.

  3. Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit.

  4. Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku).

  5. Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!