Španělský ptáček s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 g anglická slanina
600 g vepřová plec
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
sádlo
příloha
4 porce rýže
náplň
4 ks párek
4 ks sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
12 plátků anglická slanina (plátky)
na potření
horčice

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme na tenký plát a potřeme hořčicí, na plát masa položíme 2 plátky slaniny, 1/4 vajíčka natvrdo, okurku a párek. Maso opatrně zabalíme a pro jistou zavážeme potravinářským provázkem.

  2. Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Jakmile cibule chytne zlatavou barvu, odstavíme kastrol a vložíme na něj připravené masové ptáčky. Podlijeme trochou vývaru (max 200 ml) a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.

  3. Španělské ptáčky pečeme bez poklice cca 15 minut, dokud nechytne maso zlatavou barvu. Otočíme a pečeme dalších 5 minut. Potom zalijeme ptáčky zbytkem vývaru tak, aby byli do 3/4 ponoření. Přikryjeme poklicí a pečeme minimálně hodinu.

  4. Mezitím si uvaříme rýži, vaříme ji v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme.

  5. Španělské ptáčky podáváme s rýží, podušenými fazolkami a přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!