Španělský ptáček podle Káji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hovězí maso zadní
1 ks smetana ke šlehání 33%
náplň
1 balíček slanina
2 ks vejce
2 ks cibule
3 lžíce hořčice
1 ks červená paprika
3 ks kyselá okurka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce natvrdo a okurku rozkrojíme na čtvrtky, cibuli a papriku nakrájíme na plátky. Vložíme plátky slaniny a na jednu stranu dáme vajíčko, cibuli, okurku a papriku. Můžeme přidat přísady podle chuti.

  2. Ptáčky zabalíme a zavážeme provázkem nebo propícháme kovovými špejlemi.

  3. V papinovém (tlakovém) hrnci ze všech stran osmažíme, aby se maso zatáhlo.

  4. Po osmažení vyndáme a usmažíme cibulku do tmava. Přidáme vodu a vložíme nazpátek ptáčky. Přikryjeme a vaříme hodinu do změknutí. Před koncem dáme do omáčky smetanu a zahustíme vodou rozmíchanou s hladkou moukou.

  5. Necháme ještě 5 - 10 minut provařit.

  6. Španělského ptáčka podle Káji podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!