Španělská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
0.5 lžičky prášek do pečiva
40 g sýr
2 ks kapie
2 ks rohlík
2 lžíce hrubá mouka
8 ks kuřecí křídla
1 ks mladá cuketa
4 lžíce čerstvá petrželka
50 g sušená šunka
1 balení kuřecí díly na polévku
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
mletý pepř
celý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí díly a křídla opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. K masu přidáme jednu oloupanou cibuli, dobře očištěnou mrkev, celer a petržel, přidáme sůl, jeden bobkový list, pár kuliček pepře a nového koření. Základ na španělskou polévku přivedeme k varu a vaříme 60 minut na mírném ohni.

  2. Kuřecí vývar přecedíme do velkého hrnce, zeleninu vyjmeme, maso obereme z kostí a nasekáme na malé kousky.

  3. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme vývarem. Navlhčené rohlíkové kostičky misce promícháme s rozklepnutými vejci, hrubou moukou, kypřicím práškem, nasekanou čerstvou petrželkou, kousky kuřecího masa, kostičkami šunky a sýra. Směs osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme navlhčenýma rukama větší kulaté knedlíčky.

  4. Papriky kapie očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Mladou cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a nakrájíme také na kostičky.

  5. Vývar přivedeme k varu, přidáme připravenou zeleninu a zmírníme teplotu. Do mírně vroucí polévky zavaříme knedlíčky a pod pokličkou 10 minut povaříme. Nakonec španělskou polévku dochutíme solí.

  6. Španělskou polévku rozdělíme i s knedlíčky do talířů a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!