Špaldové věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
12 dkg máslo
2 lžíce kakao
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
10 dkg tmavý třtinový cukr
30 dkg celozrnná špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do jemně mleté špaldové mouky přidáme vejce, tmavý cukr, změklý tuk a vanilkový cukr. To vše důkladně propracujeme. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejné půlky. Jednu dáme do lednice odležet a do druhé poloviny přimícháme kakao a mletou skořici. Také ho vložíme do lednice na 60 minut odležet. Získáme tak jednu tmavou a jednu bílou půlku těsta.

  2. Odleželé těsto na špaldové věnečky vyndáme z lednice a od každé barvy si postupně odkrojíme stejný dílek. Z těchto dílků vyválíme 2 tenké proužky, které do sebe zatočíme. Dvoubarevný pletenec spojíme do tvaru věnečku a vložíme na plech vyložený vymazaným pečicím papírem.

  3. Špaldové věnečky pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C dozlatova.

  4. Špaldové věnečky podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!