Špaldové bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks vejce
400 g brambory
1 ks cibule
3-4 ks mrkev
3 lžíce smetana na vaření
100 g jemně mletá špaldová mouka
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a společně s oškrábanou mrkví nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  2. Do mísy vsypeme brambory, cibuli, mrkev, česnek, bylinky, špaldovou mouku a přidáme vejce se smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vznikne nám hustší těsto.

  3. Z těsta tvarujeme menší špaldové bramboráčky, které smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Pro dietnější variantu můžeme péct na vymazaném plechu v troubě.

  4. Špaldové bramboráčky podáváme jako přílohu, chuťovku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!