Šoulet po slovensku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - majoránka
- - tuk
2 ks cibule
- - pepř mletý
200 g kroupy
200 g bůček uzený
250 g fazole bílé
700 g plec skopová

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso uvaříme v osolené vodě. Bůček, kroupy a předem namočené fazole uvaříme každé zvlášť. Na tuku usmažíme nadrobno posekanou cibuli, přidáme uvařené fazole a kroupy, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a rozetřeným česnekem. Podlijeme vývarem z uzeného masa a promícháme. Dáme na vymaštěný pekáč, rozložíme nakrájené uvařené skopové maso, překryjeme plátky uzeného bůčku a zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!