Sorbet z limetek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

230 ml voda
250 g cukr krystal
300 ml sekt
150 ml limetková šťáva
1 list čerstvá bazalka
150 ml neperlivá minerální voda
na ozdobu
6 plátků limetka
6 listů čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr s vodou a povaříme 5 minut. Necháme úplně vychladnout a uložíme do ledničky. Z limetek vymačkáme asi 150 ml šťávy a smícháme se stejným množstvím neperlivé minerálky.

  2. Přidáme cukrovou vodu a jemně nasekaný lístek bazalky. Směs rozdělíme do několika plochých misek a necháme v mrazničce zmrazit. Během mražení občas, asi jednou za hodinu, směs důkladně promícháme vidličkou, abychom zabránili vytvoření velkých krystalů ledu. Asi za 4 hodiny je první fáze ukončena.

  3. Sorbet z limetek vyjmeme z mrazničky a rozmixujeme v mixéru při nejvyšších otáčkách na kaši, kterou necháme znovu zmrazit. Už ji nemícháme.

  4. Máme-li zmrzlinový strojek, vyrobíme sorbet během 30 minut podle návodu.

  5. Sorbet z limetek uschováme v dobře uzavřené nádobě. Vydrží 2 - 3 dny, potom ztrácí na kvalitě. Sorbet necháme půl hodiny před podáváním změknout v ledničce.

  6. Sorber z limetek servírujeme v koktejlovém poháru s dlouhou lžičkou a zalijeme vychlazeným sektem. Ozdobíme lístkem bazalky a plátkem limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!