Sněhové vločky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 290 g máslo 1 ks žloutek 10 g vanilkový cukr 390 g hladká mouka 130 g jemný cukr 0 lžiček citronová kůra bio podle potřeby jogurt marmeláda cukr moučka
Postup Sněhové vločky recept
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny prosejeme na vál. Promícháme s nastrouhanou kůrkou, vejcem a nastrouhaným máslem. Rukama zpracujeme velmi rychle, aby máslo nezteplalo. Podle potřeby můžeme do těsta přidat smetanu nebo bílý jogurt.
Z dobře vypracovaného těsta vytvoříme bochníček, přikryjeme folií a necháme alespoň na 2 - 3 hodiny odpočinout v lednici. Těsto položíme nejlépe mezi pečicí papír a vyválíme na tenký plát.
Z těsta vykrajujeme sněhové vločky a ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Sněhové vločky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C maximálně 12 minut. Upečené je necháme vychladnout.
Jednu sněhovou vločku potřeme marmeládou a druhou vločkou uzavřeme. Slepené sněhové vločky posypeme hojně moučkovým cukrem. Sněhové vločky pokládáme na vánoční stůl třeba k čaji nebo kávě.