Sněhové vločky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
290 g máslo
1 ks žloutek
10 g vanilkový cukr
390 g hladká mouka
130 g jemný cukr
0 lžiček citronová kůra bio
podle potřeby
jogurt
marmeláda
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny prosejeme na vál. Promícháme s nastrouhanou kůrkou, vejcem a nastrouhaným máslem. Rukama zpracujeme velmi rychle, aby máslo nezteplalo. Podle potřeby můžeme do těsta přidat smetanu nebo bílý jogurt.

  2. Z dobře vypracovaného těsta vytvoříme bochníček, přikryjeme folií a necháme alespoň na 2 - 3 hodiny odpočinout v lednici. Těsto položíme nejlépe mezi pečicí papír a vyválíme na tenký plát.

  3. Z těsta vykrajujeme sněhové vločky a ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Sněhové vločky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C maximálně 12 minut. Upečené je necháme vychladnout.

  4. Jednu sněhovou vločku potřeme marmeládou a druhou vločkou uzavřeme. Slepené sněhové vločky posypeme hojně moučkovým cukrem. Sněhové vločky pokládáme na vánoční stůl třeba k čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!