Šneci z kynutého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 špetky sůl
1 ks vejce
0.3 l mléko
40 g droždí
75 g cukr moučka
600 g polohrubá mouka
150 g Hera
náplň
rozinky
mletá skořice
strouhaná jablka
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kynuté těsto: Je třeba udělat nejprve kvásek. Do hluboké mísy nasypeme mouku, do mouky uděláme uprostřed důlek, do kterého nasypeme cukr, na něj rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Droždí necháme nabobtnat.

  2. Jakmile droždí nabobtná, přidáme na okraj mísy vejce, rozpuštěnou Heru a sůl. Vše zamícháme v těsto, které se nám nesmí lepit na vařečku. Pokud se lepí, přidáme ještě mouku, důkladně zamícháme a necháme jej vykynout.

  3. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát. Plát posypeme strouhanými jablky nebo jinou náplní (kakaová, skořicová s rozinkami apod.). Poté zabalíme do rolády, roládu pak nakrájíme do tvaru malých roládek a naskládáme na plech těsně vedle sebe jako buchty. Šneky z kynutého těsta pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.

  4. Po upečení necháme šneky vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a oddělíme jednotlivé kusy - šneky od sebe.

  5. Šneci z kynutého těsta jsou dobré k snídani či na svačinku nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!