Snadné domácí koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 ks žloutek
1 hrnek mléko
1 ks droždí
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
na potření
máslo
rum

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, mléka, žloutku, cukru, vanilkového cukru, droždí a špetky soli připravíme hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout.

  2. Těsto potom rozválíme na lince nebo válu pomocí válečku na plát. Za pomoci jakékoliv kulaté formičky vykrájíme kolečka. Na polovinu dodáme náplň podle chuti - džem, marmeládu, povidla, pečené maso apod. Druhým kolečkem náplň přikryjeme a vytvoříme koblihu.

  3. Koblihy naskládáme na pečící papír nebo plech potřený máslem a necháme kynout asi 20 minut. Během kynutí zapneme troubu na horní a dolní ohřev (nebo i jen spodní či horkovzduch) a teplotu nastavíme na asi 180 °C.

  4. Domácí koblihy pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Poté koblihy z trouby vyndáme, potřeme máslem s rumem, pocukrujeme cukrem moučka a počkáme na vystydnutí.

  5. Snadné domácí koblihy podáváme kdykoliv je chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!