Snadné a rychlé karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka vejce
4 lžíce voda
500 g mleté maso
podle chuti
sůl
cibule
sójová omáčka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
worchestrová omáčka
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do misky, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme a necháme chvilku odpočinout.

  2. Zatím si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou k masu přisypeme. Kdo nemá cibulku rád, může ji vynechat. Přidáme vejce, zakapeme sójovou omáčkou, trochou worchestrové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, můžeme přisypat i trochu papriky pálivé, a důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně smíchaly. Pak postupně přidáváme hladkou mouku, dokud nevznikne trochu lepivé a hustší těsto.

  3. Takto připravenou směs klademe lžící rovnou do rozpáleného oleje. Směs rozprostřeme tak, aby vznikla asi půl centimetru tlustá placka - karbanátek. Po obou stranách osmažíme dozlatova.

  4. Snadné a rychlé karbanátky můžeme podávat například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen tak s hořčicí a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!