Snadná perníková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 ml olej
2 ks vejce
0 l mléko
0 l cukr krupice
1 l polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce holandské kakao
podle chuti
marmeláda
mleté oříšky
podle potřeby
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme tekuté přísady (mléko, olej) a potom suché přísady, které jsme promíchali v jiné misce (polohrubá mouka, prášek do pečiva i do perníku, kakao). Nyní důkladně promícháme elektrickým šlehačem, až se začnou tvořit bublinky. Pokud chceme, můžeme přidat i mleté oříšky.

  2. Těsto dáme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Buchtu upečeme v předehřáté troubě. Jestli je buchta hotová, zkoušíme špejlí.

  3. Po vychladnutí můžeme buchtu rozříznout vodorovně, namazat spodní díl oblíbenou marmeládou, vrchní díl přiklopit a následně teprve buchtu nakrájíme na kostky. Pokud bychom chtěli buchtu ještě vylepšit, můžeme ji navrchu ozdobit čokoládovou polevou.

  4. Snadnou perníkovou buchtu podáváme jako moučník ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!