Snadná květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks květák
podle chuti
sůl
mléko
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
petrželka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit. Zvlášť si připravíme světlou jíšku. Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme.

  2. Když je květák měkký, vyjmeme jej z vývaru a ten pomalu za stálého míchání vlijeme na jíšku. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Uvařený květák rozkrájíme na malé kousky, vložíme do polévky a povaříme. Nakonec chuť polévky zjemníme mlékem, vejcem, přidáme muškátový květ, sůl, pepř a podle potřeby petrželku.

  3. Snadnou květákovou polévku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!