Smetanové risotto se sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 lžíce máslo
200 ml smetana
1 ks cuketa
bazalka
100 g parmazán
150 g žampiony
olivový olej
mletý bílý pepř
1 ks zeleninový bujon
3 balíčky rýže parboiled
100 g sušená rajčata v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme ve vývaru z bujónu. Cuketu nakrájíme na kostky, osolíme a po chvíli slejeme vodu, kterou pustila. Pak orestujeme na olivovém oleji.

  2. Žampiony nakrájíme na čtvrtky a lehce osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme žampiony, přidáme česnek nakrájený na plátky a ke konci nakrájená sušená rajčata.

  3. Všechny suroviny dáme do většího hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku podle chuti, parmazán (asi 70g) a smetanu, můžeme promastit olivovým olejem (extra virgin). Smetanové risotto již jen prohřejeme.

  4. Na talíři posypeme smetanové risotto se sušenými rajčaty parmazánem a ozdobíme lístkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!