Smetanové risotto se sušenými rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 lžíce máslo 200 ml smetana 1 ks cuketa bazalka 100 g parmazán 150 g žampiony olivový olej mletý bílý pepř 1 ks zeleninový bujon 3 balíčky rýže parboiled 100 g sušená rajčata v olivovém oleji
Postup Smetanové risotto se sušenými rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme ve vývaru z bujónu. Cuketu nakrájíme na kostky, osolíme a po chvíli slejeme vodu, kterou pustila. Pak orestujeme na olivovém oleji.
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a lehce osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme žampiony, přidáme česnek nakrájený na plátky a ke konci nakrájená sušená rajčata.
Všechny suroviny dáme do většího hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku podle chuti, parmazán (asi 70g) a smetanu, můžeme promastit olivovým olejem (extra virgin). Smetanové risotto již jen prohřejeme.
Na talíři posypeme smetanové risotto se sušenými rajčaty parmazánem a ozdobíme lístkem bazalky.