Smetanová krůtí polévka se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks žloutek
375 g špenát
100 g šalotka
60 g hladká mouka
mletý bílý pepř
250 ml smetana ke šlehání
60 g rostlinný tuk
250 ml suché bílé víno
1 l drůbeží vývar
350 g krůtí řízky

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku omyjeme, oloupeme a jemně posekáme. Z řízků nakrájíme nudličky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a maso v něm opečeme. Osolíme, opepříme a dáme do misky.

  3. K oleji přidáme tuk, šalotku a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a když zezlátne, přilijeme za stálého míchání vývar. Potom přidáme víno, 2 dl smetany, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme.

  4. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Spolu s masem jej vložíme o polévky a 3 minutky povaříme.

  5. Žloutek rozkvedláme se zbytkem smetany, vlijeme do polévky a hned odstavíme z vařiče. Dosolíme, dopepříme.

  6. Hotovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!