Smetanová krůtí polévka se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks žloutek 375 g špenát 100 g šalotka 60 g hladká mouka mletý bílý pepř 250 ml smetana ke šlehání 60 g rostlinný tuk 250 ml suché bílé víno 1 l drůbeží vývar 350 g krůtí řízky
Postup Smetanová krůtí polévka se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotku omyjeme, oloupeme a jemně posekáme. Z řízků nakrájíme nudličky.
V hrnci rozpálíme olej a maso v něm opečeme. Osolíme, opepříme a dáme do misky.
K oleji přidáme tuk, šalotku a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a když zezlátne, přilijeme za stálého míchání vývar. Potom přidáme víno, 2 dl smetany, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme.
Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Spolu s masem jej vložíme o polévky a 3 minutky povaříme.
Žloutek rozkvedláme se zbytkem smetany, vlijeme do polévky a hned odstavíme z vařiče. Dosolíme, dopepříme.
Hotovou polévku ihned podáváme.