Smetanová dýňová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
500 ml vývar
1 lžíce solamyl
250 ml smetana
1 lžíce olivový olej
200 g kořenová zelenina
300 g dužina dýně
1 lžíce dýňový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
smetana
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji opečeme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme i na kostičky nakrájenou dužinu z dýně.

  2. Zalijeme předem připraveným vývarem nejlépe z drůbežího, osolíme, osladíme a povaříme doměkka. Přidáme šlehačku a dohladka rozmixujeme. Můžeme, ale nemusíme přidat dýňový olej.

  3. Na talířích ozdobíme dýňovou polévku semínky z černého sezamu a poléváme smetanou.

  4. Pokud použijeme vývar zeleninový, mohou si polévku dát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!