Směs z králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
2 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
20 dkg houby
1 lžička cukr moučka
1 lžička grilovací koření
0.5 lžičky kari koření
2 ks červená kapie
0.5 lžičky mletý zázvor
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř
2 dl černé pivo
4 ks králičí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety vykostíme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme olej, koření, vejce, solamyl, cukr, sůl, vše promícháme a dáme do ledničky uležet alespoň na 24 hodin.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a opečeme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka přidáme ke slanině a za stálého míchání opečeme dorůžova. Na takto osmaženou slaninu a cibuli přidáme naložené maso a opékáme, až je maso pěkně ze všech stran opečené a poloměkké. Nesmíme je vysušit. Nakonec přidáme na plátky nakrájené houby a na proužky nakrájené papriky. Směs z králíka dusíme pod poklicí a podléváme pivem, až je maso měkké.

  3. Směs z králíka podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží.

  4. Pečené brambory připravuji takto: Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem, pokapeme olejem a promícháme. Brambory dáme na plech vymazaný olejem. Brambory pečeme v troubě asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!