Smažené švestky Esterházy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g cukr
olej
2 ks vejce
250 ml voda
150 g hladká mouka
0 kg švestka
podle chuti
sůl
náplň
mandle
na obalení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ne příliš měkké švestky opatrně vypeckujeme, ale necháme vcelku. Místo pecky vložíme do švestky mandli nebo lískový oříšek.

  2. Z mouky, vajec, vody, cukru a soli uděláme těstíčko. Do něj ponořujeme ovoce a ihned klademe na pánev do rozpáleného oleje. Švestky smažíme dozlatova. Smažené švestky Esterházy dáme krátce okapat na ubrousek.

  3. Smažené švestky Esterházy ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!