Smažené olomoucké syrečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
1 lžíce pažitka
2 balíčky olomoucké tvarůžky
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
5 lžic hladká mouka
podle potřeby
kečup
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Olomoucké syrečky obalíme v klasickém trojobalu - mouce, vajíčku a strouhance. Můžeme je před tím naložit do piva, ale záleží na tom, kolik máme času.

  2. Osmažíme syrečky na pánvičce s trochou kvalitního oleje. Během smažení do nich nesmíme píchat, protože by vytekly.

  3. Smažené olomoucké syrečky podáváme je s brambory, které sypeme čerstvou pažitkou. Můžeme doplnit s tatarskou omáčkou nebo kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!