Smažené fazolové lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balení anglická slanina
na obalení
vejce
strouhanka
gouda
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Na recept budeme potřebovat ploché fazolové lusky, ty omyjeme ve velkém cedníku a lehce jim odřízneme konce. Dobrou anglickou slaninu nakrájíme na plátky a každý fazolový lusk do slaniny zabalíme. Lusky lze samozřejmě připravit i bez slaniny, fantazii a chuti se meze nekladou.

  2. Následně fazolové lusky se slaninou obalíme v trojobalu, do vajíčka v druhé fázi nastrouháme trochu goudy.

  3. Fazolové lusky smažíme v neutrálním oleji (řepkový, slunečnicový), až jsou zlatavé.

  4. Smažené fazolové lusky podáváme jako chuťovku, případně s bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!