Smažené cuketky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 1 ks cuketa pepř mletý celozrnná mouka polotučné mléko kukuřičná strouhanka
Postup Smažené cuketky
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nakrájíme na asi 0,5 cm silná kolečka, která oloupeme a posolíme. Do tří nádob si připravíme trojobal s malými změnami. Mouku dáváme celozrnnou pšeničnou (lze i žitná) s jednou lžící hladké mouky. Do rozklepnutých rozšlehaných vajec přidáme špetku soli, mletého pepře a lžíci polotučného mléka. Místo klasické rohlíkové strouhanky použijeme pouze kukuřičnou - má lepší chuť, je zdravější a nenasákne tolik tuku. Očištěné a osolené cukety obalíme podle klasického postupu (mouka-vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Stačí minutku dvě z každé strany
Množství surovin si každý odhadne sám, podle velikosti cukety a vajec
Obalovanou cuketu podáváme s bramborem, chlebem, celozrnnými bulkami nebo jíme jen tak. Cukety v trojobalu se dají jíst jen tak na chuť, teplé i studené, nebo jako hlavní jídlo s bramborem či zeleninovou přílohou.