Smažené cuketky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 ks cuketa
pepř mletý
celozrnná mouka
polotučné mléko
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nakrájíme na asi 0,5 cm silná kolečka, která oloupeme a posolíme. Do tří nádob si připravíme trojobal s malými změnami. Mouku dáváme celozrnnou pšeničnou (lze i žitná) s jednou lžící hladké mouky. Do rozklepnutých rozšlehaných vajec přidáme špetku soli, mletého pepře a lžíci polotučného mléka. Místo klasické rohlíkové strouhanky použijeme pouze kukuřičnou - má lepší chuť, je zdravější a nenasákne tolik tuku. Očištěné a osolené cukety obalíme podle klasického postupu (mouka-vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Stačí minutku dvě z každé strany

  2. Množství surovin si každý odhadne sám, podle velikosti cukety a vajec

  3. Obalovanou cuketu podáváme s bramborem, chlebem, celozrnnými bulkami nebo jíme jen tak. Cukety v trojobalu se dají jíst jen tak na chuť, teplé i studené, nebo jako hlavní jídlo s bramborem či zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!