Slovenské palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cibule
300 g brynza
1 dl kysaná smetana
40 g rozpuštěné máslo
máslo na vymazání
palačinkové těsto
podle chuti
sůl
pažitka
mletá sladká paprika
omáčka
2 ks vejce
1 dl kysaná smetana
podle potřeby
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem - z mléka, vejce, mouky a soli si připravíme těstíčko na palačinky. Z něj smažíme asi 12 palačinek.

  2. Připravím si náplň. Rozmícháme brynzu se smetanou, jemně pokrájenou cibulkou, solí a s mletou paprikou. Náplní potřeme palačinky a srolujeme. Palačinky naskládáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou s vejci a s vegetou.

  3. Pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou. Slovenské palačinky vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

  4. Zapečené slovenské palačinky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!