Slovenské langoše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
500 g hladká mouka
4 dl vlažná voda
100 g sušené droždí
na potření
česnek
olej
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
strouhaný sýr
Postup Slovenské langoše recept
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.
Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly.
Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.