Slovenské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
500 g hladká mouka
4 dl vlažná voda
100 g sušené droždí
na potření
česnek
olej
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.

  2. Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly.

  3. Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  4. Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!