Slezská rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 ks vejce
4-5 dl mléko
1 ks cibule
4-5 ks rohlík
1 balíček drůbeží játra
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Nemusí být malé.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Přidáme játra a dusíme. Občas podlijeme trochou vody.

  3. V mise rozkvedláme žloutky s mlékem a přidáme rohlíky nakrájené podélně na čtvrtky a ty ještě na kostky. Z bílků uděláme sníh.

  4. Hotová játra osolíme, opepříme a vše slijeme z pánve do mísy k namočeným rohlíkům a necháme prochladnout. Přimícháme sníh a směs vložíme na pekáč nebo zapékací mísu, kterou jsme vymastili sádlem a vysypali strouhankou. Slezskou rychlovku zapečeme.

  5. Hotovou slezskou rychlovku podáváme se zeleninovou oblohou. K dušení jater můžeme přidat nastrouhanou mrkev s petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!