Slepičí žgvacet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 dl olej
sůl
majoránka
2-3 ks cibule
3 ks rajče
bazalka
1 kg slepice
1 dl bílé víno
hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ke slepici, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Slepičí žgvacet dusíme, až vysmahne tekutina. Pak směs zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Přidáme majoránku a bazalku, přilijeme víno a slepičí žgvacet dodusíme na mírném ohni doměkka.

  3. Slepičí žgvacet podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!