Slepičí žgvacet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 dl olej sůl majoránka 2-3 ks cibule 3 ks rajče bazalka 1 kg slepice 1 dl bílé víno hladká mouka mletý černý pepř
Postup Slepičí žgvacet recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ke slepici, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Slepičí žgvacet dusíme, až vysmahne tekutina. Pak směs zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Přidáme majoránku a bazalku, přilijeme víno a slepičí žgvacet dodusíme na mírném ohni doměkka.
Slepičí žgvacet podáváme s těstovinami.