Slepičí polévka s petrželovým svítkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
2 ks mrkev
0.5 ks slepice
1 ks menší pórek
1 kostka slepičí bujon
5 kuliček celý černý pepř
těsto
1 ks vejce
1 dl mléko
60 g hladká mouka
2 lžíce sekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme bujon a vaříme do změknutí.

  2. Z mouky, vejce, mléka, soli a nasekané petrželové natě si připravíme těsto, které necháme 30 minut odležet.

  3. Rozehřejeme pánev, potřeme ji máslem a z těsta upečeme tenkou omeletu, kterou pevně svineme a nakrájíme na tenká kolečka.

  4. Vývar scedíme, maso obereme, drobně pokrájíme a spolu s tence pokrájenou zeleninou vrátíme do vývaru a vaříme ještě asi 5 - 7 minut, dokud mrkev nezměkne.

  5. Polévku servírujeme ozdobenou spirálkami svítku a můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!