Slepičí polévka s petrželovým svítkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
máslo
2 ks mrkev
0.5 ks slepice
1 ks menší pórek
1 kostka slepičí bujon
5 kuliček celý černý pepř
těsto
1 ks vejce
1 dl mléko
60 g hladká mouka
2 lžíce sekaná petrželová nať
Postup Slepičí polévka s petrželovým svítkem recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme bujon a vaříme do změknutí.
Z mouky, vejce, mléka, soli a nasekané petrželové natě si připravíme těsto, které necháme 30 minut odležet.
Rozehřejeme pánev, potřeme ji máslem a z těsta upečeme tenkou omeletu, kterou pevně svineme a nakrájíme na tenká kolečka.
Vývar scedíme, maso obereme, drobně pokrájíme a spolu s tence pokrájenou zeleninou vrátíme do vývaru a vaříme ještě asi 5 - 7 minut, dokud mrkev nezměkne.
Polévku servírujeme ozdobenou spirálkami svítku a můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou.