Šlehačkové houbičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
300 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
na obalení
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, másla a vychlazené smetany vypracujeme na vále těsto, které se nelepí. Po zpracování necháme těsto asi 20 minut odležet v chladničce.

  2. Na vále vyválíme z těsta plát silný asi 5 mm a vykrajujeme houbičky nebo jiné tvary podle fantazie.

  3. Cukroví pečeme přibližně 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Pozor, cukroví se nám nafoukne a zvětší se. Ještě teplé cukroví obalujeme ve směsi cukru moučka a vanilkového cukru.

  4. Šlehačkové houbičky podáváme jako chutné cukroví pro vánoční mlsání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!