Šlehačková bábovka s bílou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
20 dkg cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
poleva
bílá čokoládová poleva
na ozdobu
barevné zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, hladkou mouku, sůl, vanilkový cukr, kypřící prášek a šlehačku ke šlehání smícháme v míse a umícháme v těsto.

  2. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vzniklé tekuté těsto vlijeme do bábovkové formy a dáme péct do trouby na 150 °C. Bábovku pro kontrolu propichujeme špejlí. Když vyndáme špejli čistou, bábovka je hotová.

  3. Vychladlou bábovku vyklepeme z formy. Nalijeme na ni bílou čokoládovou polevu, rozetřeme a posypeme barevným zdobením na cukroví.

  4. Šlehačkovou bábovku s bílou polevou nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!