Slavnostní škvarková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 svazek pažitka
1 lžíce hořčice
1 ks šalotka
200 g škvarky
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Česnek oloupeme, šalotku také. Pažitku nadrobno nasekáme.

  2. Vejce pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, pažitku, ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vše spolu dohladka vymícháme.

  3. Slavnostní škvarkovou pomazánku natíráme na Knäckebrot nebo jiný chléb a ozdobíme podle vlastní fantazie. Druhou alternativou servírování na party je dát škvarkovou pomazánku na desku, nalámat žitný Knäckebrot a pomazánku jím nabírat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!