Slavnostní škvarková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 svazek pažitka 1 lžíce hořčice 1 ks šalotka 200 g škvarky 1 špetka mletý černý pepř 1 lžička čerstvá majoránka
Postup Slavnostní škvarková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Česnek oloupeme, šalotku také. Pažitku nadrobno nasekáme.
Vejce pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, pažitku, ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vše spolu dohladka vymícháme.
Slavnostní škvarkovou pomazánku natíráme na Knäckebrot nebo jiný chléb a ozdobíme podle vlastní fantazie. Druhou alternativou servírování na party je dát škvarkovou pomazánku na desku, nalámat žitný Knäckebrot a pomazánku jím nabírat.