Slaný závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kmín
náplň
2 ks paprika
2 ks rajče
2 ks pórek
10 dkg salám
10 dkg eidam
1 ks koření
1 ks sladký kečup
na potření
1 ks bílek
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto můžeme rozdělit na tři kusy, jak chce kdo tlustý nebo tenký.

  2. Kus vyválíme.

  3. Vyválený kus potřeme kečupem, na kečup naskládáme sálám podle chuti, posypeme nastrouhaným sýrem, kořením podle chuti. Osobně dávám grilovací koření. Naskládáme zeleninu a zabalíme. Zabalený závin potřeme bílkem a posypeme kmínem.

  4. Slaný závin pečeme asi 15 minut. Je lepší závin propíchnout vidličkou. Pokud se těsto lupne, je to hotový. Slaný závin se dá jíst studený i teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!