Slaný koláč quiche s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
100 g ementál
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
250 g hladká mouka
náplň
3 ks vejce
1 ks pórek
1 ks květák
200 g kysaná smetana
250 g uzené maso
100 ml smetana na vaření
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, špetky soli, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v ledničce. Malý květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, uzené maso na drobné kostičky a společně orestujeme na oleji. Ementál nastrouháme na jemno.

  2. Těsto rozválíme, vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu, pokryjeme alobalem, posypeme fazolemi a v troubě při 180 °C pečeme asi 15 minut. Vejce rozšleháme s oběma druhy smetany, solí a pepřem. Alobal s fazolemi odstraníme, na těsto rozprostřeme květák, maso a pórek, zalijeme vejci se smetanou. Navrch nasypeme nastrouhaný ementál.

  3. Slaný koláč quiche pečeme při 180 °C 40 - 45 minut.

  4. Slaný koláč quiche s květákem ještě teplý podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!