Slaný koláč quiche s květákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 100 g ementál podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 125 g máslo 250 g hladká mouka náplň 3 ks vejce 1 ks pórek 1 ks květák 200 g kysaná smetana 250 g uzené maso 100 ml smetana na vaření podle potřeby máslo na vymazání
Postup Slaný koláč quiche s květákem recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, špetky soli, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v ledničce. Malý květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, uzené maso na drobné kostičky a společně orestujeme na oleji. Ementál nastrouháme na jemno.
Těsto rozválíme, vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu, pokryjeme alobalem, posypeme fazolemi a v troubě při 180 °C pečeme asi 15 minut. Vejce rozšleháme s oběma druhy smetany, solí a pepřem. Alobal s fazolemi odstraníme, na těsto rozprostřeme květák, maso a pórek, zalijeme vejci se smetanou. Navrch nasypeme nastrouhaný ementál.
Slaný koláč quiche pečeme při 180 °C 40 - 45 minut.
Slaný koláč quiche s květákem ještě teplý podáváme jako hlavní chod.