Slaný francouzský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks cibule
1 ks smetana
20 dkg eidam
1 balíček listové těsto
kari koření
20 dkg šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na plát o něco větší než máme pekáč. Položíme plát do pekáče tak, aby nám zůstaly okraje a nevytekla nám náplň.

  2. Na pánvi si osmažíme oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku, k tomu přidáme nakrájený šunkový salám a vše dáme na těsto. Osolíme, poprášíme kari a vrchovatě zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec zalijeme směsí vajec rozšlehaných ve smetaně a dáme zapéct.

  3. Slaný francouzský koláč podáváme jako chuťovku při oslavách nebo jen tak jako snadno připravenou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!