Slaninový koláč s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g slanina
200 g tvrdý sýr
600 g hovězí mleté maso
podle chuti
sůl
med
sójová omáčka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do kulaté zapékací misky pokládáme plátky slaniny jeden vedle druhého od středu misky až ven přes okraj. Hovězí mleté maso okořeníme podle chuti (stačí mletý černý pepř, drcený kmín, sůl) a vyplníme jím formu s plátky slaniny.

  2. Sýr nastrouháme na jemno a zasypeme jím mleté maso. Na sýr je možné podle chuti položit ještě proužky papriky. Připravenou směs zabalíme plátky slaniny ležícími přes okraj misky. V misce smícháme směs z medu, sójové omáčky a vody. Touto směsí potřeme slaninou zabalený koláč.

  3. Poté vložíme koláč péct do trouby na 45 minut při teplotě 220 °C.

  4. Slaninový koláč s mletým masem podáváme ještě teplý s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!