Slaninové špalíčky z panenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 1 lžička jalovec 2 lžíce grilovací koření 8-10 plátků anglická slanina 2 ks vepřová panenka mletý černý pepř 2 lžíce celý černý pepř
Postup Slaninové špalíčky z panenky recept
Postup přípravy receptu
-
Panenku podle potřeby očistíme.
V hmoždíři utlučeme pepř, grilovací koření a jalovec na jemnější prášek. Ten přesypeme na fólii nebo pečící papír a obě panenky v kořenící směsi obalíme.
Panenky nakrájíme na špalíčky o výšce slaniny a do slaniny je úhledně zabalíme. Po obvodu obvážeme špalíček nití, aby se slanina během pečení neodmotala. Špalíčky - hlavně část s masem posypeme solí a pepřem.
V pánvi rozehřejeme olej. Lepší je vyšší teplota. Špalíčky v něm ze všech stran restujeme, než se začne slanina vyškvařovat. Maso se za tu dobu propeče. Obvykle to trvá 3 - 4 minuty z každé strany.
Pokud máme maso připraveno dřív než přílohu, můžeme jej schovat do alobalu a nechat pustit šťávu.