Slaninové špalíčky z panenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 lžička jalovec
2 lžíce grilovací koření
8-10 plátků anglická slanina
2 ks vepřová panenka
mletý černý pepř
2 lžíce celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku podle potřeby očistíme.

  2. V hmoždíři utlučeme pepř, grilovací koření a jalovec na jemnější prášek. Ten přesypeme na fólii nebo pečící papír a obě panenky v kořenící směsi obalíme.

  3. Panenky nakrájíme na špalíčky o výšce slaniny a do slaniny je úhledně zabalíme. Po obvodu obvážeme špalíček nití, aby se slanina během pečení neodmotala. Špalíčky - hlavně část s masem posypeme solí a pepřem.

  4. V pánvi rozehřejeme olej. Lepší je vyšší teplota. Špalíčky v něm ze všech stran restujeme, než se začne slanina vyškvařovat. Maso se za tu dobu propeče. Obvykle to trvá 3 - 4 minuty z každé strany.

  5. Pokud máme maso připraveno dřív než přílohu, můžeme jej schovat do alobalu a nechat pustit šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!