Slané preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 ks žloutek
smetana
250 g hladká mouka
hrubá sůl
250 g pohanková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme, prosijeme a spolu s máslem, solí a trochou smetany zpracujeme v těsto.

  2. Z těsta "uždibujeme" kousky a z nich válíme dlouhé tenké válečky. Z válečků tvarujeme preclíky. Hotové preclíky pokládáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme dorůžova.

  3. Smícháme trochu mouky, hrubé soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a ještě na pár minut vložíme do předehřáté trouby.

  4. Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!