Sladká volská oka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 ks kompotované meruňky těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 125 g máslo 1 špetka prášek do pečiva 2 lžíce cukr moučka 125 g cukr krystal 150 g hladká mouka
Postup Sladká volská oka recept
Postup přípravy receptu
-
Meruňky necháme dobře okapat. Tuk, cukr a sůl dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme do vyšlehané hmoty. Vypracujeme hladké těsto.
Vymažeme tukem a vysypeme moukou 12 formiček na bábovičky nebo muffiny. Formičky naplníme těstem do dvou třetin. Každou půlku meruňky otočíme vydutým nahoru, posadíme ji do středu formičky a jemně zatlačíme do těsta.
Buchtičky vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 175 °C. Po upečení necháme sladká volská oka mírně vychladnout, pak buchtičky vyjmeme z formiček a necháme úplně vychladnout.
Nakonec zbývá už jen nasypat kolem meruněk moučkový cukr. Pak teprve vypadají jako sladká volská oka. Sladká volská oka podáváme studená.