Sladká volská oka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks kompotované meruňky
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
125 g máslo
1 špetka prášek do pečiva
2 lžíce cukr moučka
125 g cukr krystal
150 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky necháme dobře okapat. Tuk, cukr a sůl dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme do vyšlehané hmoty. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Vymažeme tukem a vysypeme moukou 12 formiček na bábovičky nebo muffiny. Formičky naplníme těstem do dvou třetin. Každou půlku meruňky otočíme vydutým nahoru, posadíme ji do středu formičky a jemně zatlačíme do těsta.

  3. Buchtičky vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 175 °C. Po upečení necháme sladká volská oka mírně vychladnout, pak buchtičky vyjmeme z formiček a necháme úplně vychladnout.

  4. Nakonec zbývá už jen nasypat kolem meruněk moučkový cukr. Pak teprve vypadají jako sladká volská oka. Sladká volská oka podáváme studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!